Ineke Vandoorn & Jasper van ‘t Hof

Ineke Vandoorn & Jasper van ‘t Hof – stem en piano

Ineke viert op dit moment haar ‘Kanreki’ jaar. Het jaar dat je 60 wordt, wordt in Japan gezien als een nieuwe geboorte omdat de hemeltekens voor het eerst precies zo staan als bij je geboorte. Ineke viert het met een aantal bijzondere samenwerkingen.

Edison winnares en dé avonturier onder de jazz zangeressen Ineke Vandoorn ontmoet dé klavierleeuw van de Europese jazzmuziek Jasper van ’t Hof.

Ineke had al jaren de wens om met Jasper van ’t Hof (pi /synth)in een duo te spelen. Zijn ongebreideld enthousiasme, zijn virtuositeit en unieke muzikale persoonlijkheid maakt dat het voor beiden een uitdaging is om vorm te geven aan de klassieke “zangeres met pianist” bezetting. Een muzikale ontmoeting die voor iedereen wat oplevert: spelers en publiek genieten van verstilling en klein tot groots en veel.

Boy Edgar prijswinnaar Jasper van ‘t Hof (pi /synth) hoeft na een internationale carrière van 50 jaar nauwelijks introductie. Hij is een echte muzikale veelvraat en heeft met God en alleman gespeeld in honderden samenstellingen en in grote en kleine formaties. Van solo tot Big Band, met Philip Catherine, Charlie Mariano, Archie Shepp, Ernie Watts, Bob Malach en vele anderen. Vijftig jaar lang heeft hij door Europese, Aziatische en Afrikaanse landen getoerd. Altijd op zoek naar nieuwe avonturen.